VÅRA BEHANDLINGAR

 

TandläkareVårt mål är att ge dig som patient såväl kunskap som insikt om hur du kan hålla dina tänder friska och i bra skick livet ut. Vi tar hänsyn till vilken fas i livet du befinner dig i och till de förändringar som tänderna genomgår.

Utöver traditionell tandvård och akuttandvård erbjuder vår klinik olika typer av behandlingar.

Akuttandvård

Få saker är så besvärande som akuta tandbesvär. Därför anstränger vi oss för att kunna ta emot dig med akuta besvär inom 24 timmar.

Allmäntandvård

UndersökningVår allmäntandvård är anpassad efter dina behov och önskemål. Allmäntandvården består i huvudsak av regelbundna undersökningar och tandvård som är förebyggande. Ibland behöver våra patienter utföra reparations eller sjukdomsbehandlingar; fyllningar, kronor och rotbehandlingar. Vi baserar vår vård på de nationella riktlinjer som finns och har ett noga utvalt bra metoder och material.

Tandhygienisten

Förebyggande tandvårdBättre munhälsa bygger på våra duktiga tandhygienisters information och behandling av dig. De arbetar främst med förebyggande åtgärder för att du skall slippa sjukdomar i munnen. Det är av största vikt att vi kan förmedla hur du själv tar hand om din mun hemma – de dagar du inte är hos oss.
Tandhygienisten har en viktig hälsofrämjande roll, då det har visat sig att munhälsan har betydelse för bland annat risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
Fördelar med att regelbundet besöka tandhygienist:

  • Eventuella skador eller sjukdomar upptäcks tidigt och kan behandlas innan akuta besvär uppstår.
  • Du förebygger inflammation i tändernas stödjevävnader – parodontit. Förutom att parodontit orsakar tandlossning har det också visat sig öka risken för hjärt- och kärlsjukdom.
  • Risken för tandlossning, karies och infektioner minskar.
  • Du förebygger dålig andedräkt och missfärgningar.

Implantat – fasta tandersättningar

implantat-150x149Miljontals patienter har fått förlorade tänder ersatta med hjälp av tandimplantat i titan (vid allergi erbjuds andra alternativ). Vi erbjuder naturligtvis denna behandling. Behandlingen ger en känsla av att få tillbaka sina egna, naturliga tände vilket också ger dig ett större själv-förtroende och möjligheten att åter le och tugga. Hos oss kan vi behandla allt från enstaka tandluckor till hela munnar. Vi har lång erfarenhet och vid komplicerade fall samarbetar vi med specialisttandvård.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvårdVi korrigerar oönskade tandluckor, missfärgade eller skadade framtänder. Resultatet är, utöver ett fint leende, ofta en ökad självkänsla och ett större välbefinnande. För dig som är missnöjd med formen eller färgen på dina tänder innebär behandlingen att du vågar skratta och le igen.

Kom till oss för konsultation så berättar vi mer om dina möjligheter!

Tandblekning

Kaffe, te, rökning, snus och rödvin kan orsaka missfärgningar på tänderna. Vanligt åldrande gör tänderna mörkare med tiden. Det finns i dag många metoder för att göra tänderna vitare. Vi har lång erfarenhet av både hemma-blekning, med individuellt anpassade blekskenor och så kallad stolsblekning, där hela blekningen, som tar 1-2 timmar, sker hos oss på praktiken.

 

Kontaktinformation och öppettider

Vädursgatan 5
412 50 Göteborg
Telefon:  031-733 25 11
E-post: info@gardatandlakarna.se

Måndag: 07:30-17.30
Tisdag: 07:30-17.30
Onsdag: 07:30-17.30
Torsdag: 07:30-17.30
Fredag: 07:30-14:00

Länkar för mer information

Mer om tandvård
Våra priser
Försäkringskassan
TLV – Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket